2015. november 11., szerda

Nagyon örülök magamnak, mert néhány napja a mérleg nyelve átbillent a bűvős 44 kilón! Hát megéri még éjszaka is zabálni! :DD

A dietetikus - szupernő! - is visszaküldte az egyhetes étkezési naplómat, amit kielemzett, és nagyon megdicsért, jó nyomon haladok, rengeteg a rost, a zöldség, a gyümölcs, a magok, a jó zsírok. Amin dolgoznom kell még az értékelése alapján, hogy kevesebb legyen a kenyér és a felvágott és egyéb húsok, ill. szerintem az ezekből fakadó só bevitelem is kicsit sok. Vega nem szeretnék lenni, ahhoz túlságosan szeretem a húst, de le akarom csökkenteni heti 2-3-ra. Agyalok azon, hogy milyen alternatív ételek lehetnének, a dietetikus ajánlott is pár blogot, most ezeket böngészem. Ami mindenképpen az életmódváltás előnye, hogy szinte alig kívánom az édességet, és jellemzően gyümölccsel tudom is oltani az ez iránti vágyat, és egyre jobban szeretem a zöldségeket. Az "itt önmagam vagyok" drogériában rengeteg remek kaját lehet kapni a zabkásától kezdve a tejszínpótlón át a zöldséges pástétomig. Amúgy vicces, hogy a dietetikus azt írta, ha nem lennék beteg, 1242 Kcal kellene a szervezetem alap működéséhez, de mivel aktív életet élek, ez 1899 Kcal lenne, ha a betegség miatt nem lenne rossz a felszívódásom. Így napi 3000(!!) Kcal bevitelt kell megcéloznom. Na, Timike ebből megeszik 2713-at, meg vagyok dicsérve. :)

És hogy teljes legyen a kép - mert hogy tudom, hetek óta tűkön ülve várjátok, sikerül-e lakmuszpapírt vennem, hogy megnézzem a pisim pH értékét... tádááám... sikerült a kb. 10. helyen speckó vizelettesztet rendelnem (a klinikai nagy patikában), ami végre mér pH-t is, és a hét másik nagy sikere, hogy lúgos! Megérte hát a reformálás, most már úgy tűnik, kezd bent olyan környezet lenni, amiben jobban beindulhatnak a szervezetem öngyógyító folyamatai.

Kis egészségügyi perceinket hallották. A viszontlátásra!

3 megjegyzés:

  1. egyszer nekem is össze kellene írni, hogy egy nap hány kalóriát eszek meg... de attól félek elszörnyednék, valami tízezres jönne ki... nekem is be kéne lőni a háromezret :D ha egy dietetikus meglátná mit eszek összeomlana (bár van benne zöldség-gyümölcs is, kiegészítésnek) :)

    az itt vagyok önmagam drogériában tényleg vannak jó cuccok, nagy a választék. mondjuk én nem vagyok ilyen biómókus, de egykét alnaturás dolgot kipróbáltam mikor kaptam rá kupont, pl ilyen zöldségkrémet pirítóshoz, jó volt. :) de most haragszom rájuk, pofátlanul drága lett... évekig ott vásároltam, van ilyen törzsvásárlói kártyám is, amire adtak tök jó kedvezményeket, de kb egy éve totális fordulat, már úgy sem éri meg :S már csak azt veszem ott ami máshol nincs, a saját márkás babacucc mosogatószerüket és egykét bio bébiételt. tudom, ennyi bajunk legyen, first world problem ez is :)

    VálaszTörlés
  2. Cs nekem azt mondta, hogy szerinte a 3000 Kcal az kb. az ő kalóriabevétele kell, hogy legyen, szóval vicces, hogy nekem ezt írták. Mindenesetre azt azért kétlem, hogy a Tied napi 10000 lenne. :)

    Ami a drogériát illeti, igen, valóban elég drága, bár nekem a dietetikus által ajánlott természetes alapú tápszer után már a szemem se rebben, na az kb. olyan, mintha minden nap menüznék valahol, ha egyetlen adagot (cca. fél liternyi sűrű turmix) elszürcsölök belőle. Viszont ez tényleg felszívódik, és tényleg hízok is.

    A zöldségkrémekre épp most bukkantam rá, abból ki akarok még próbálni 1-2-t, a Ratatouille-os tök jó ízű, ez az, amivel itthon már igazán nem babrálnék. Mondja Cs, hát ehhez csak megsútöd a zöldségeket, meg leturmixolod, aha mondom, ezt csinálja, akinek két anyja van. És ja, tényleg is first world problemz. :D

    VálaszTörlés
  3. na jó, lehet túloztam, az a feketelaci (?), a megettem reggelire ötven tojást, 2 grillcsirkét, 3 kiló kenyeret c. műsorával :)
    de azért vissza kellene vennem kicsit és nem csak az összkalóriából, az összetétel is gáz, a java szénhidrát, de néha eszek egy kis zsírt is :D az a baj kenyér-tészta-krumpli függő vagyok, nem szeretem az apdétnorbit, de egyik nap láttam a tévében erről beszélt, tényleg igaza van, ez drog :)
    a ratatus déemeset még nem próbáltam, de amúgy azt néha csináltam régen, mármint sima lecsó csak cukkinivel ha erre gondolsz, persze az még nem bió, meg nem is sűrű krém, de biztos ki lehet b űvészkedni, de én se szoktam ilyesmivel küzdeni. a ratatuit is sokszor készen is vettem amíg volt cora, szipszip

    VálaszTörlés