2015. április 29., szerda

És a tökéletlen folytatás. Ma lett meg az MR eredménye, és úgy néz ki, hogy a májamban több ponton is találtak kisebb daganatos gócokat, nem csak abban az egycentis részben. Kedden megyünk az onkológusnő magánrendelésére. E pillanatban ami 100%-nak tűnik, hogy kemót fogok kapni, de tervben van egy egyeztetés a sebésszel, hogy mi lenne, ha megpróbálnák transzplantálni a májamat, és akkor elméletileg az e pillanatban ismert gócoktól megszabadulnék. Itt ezzel az csak a baj, ha jól értettük, hogy a transzplant után immunszupresszáns gyógyszereket kapnak a betegek (hogy ne lökődjön ki az új máj), de a nyirokcsomó érintettség miatt mindenképp kéne még utána is kemó, az meg már kérdéses, hogy a kettőt kibírnám-e. De az tuti, hogy ha felvesznek is a transzplant listára, várakozás közben is adnák a kemót. Kedden már tisztábban fogunk talán látni picit.

4 megjegyzés:

  1. Ó, Timi, sajnálom, hogy találtak még disznóságot... A műtéted után a sebész úgy nyilatkozott, hogy mindent kivettek, amit ki kellett. Ezeket a pici gócokat nem lehetett látni műtét közben? Hogyhogy a műtétet követően történik az MR?
    Hogy viseled ezt a bizonytalan időszakot lelkileg? És fizikailag jobban vagy, megszűntek a nagy fájdalmak?
    Minden erőmet összeszedve drukkolok nektek, hogy a lehető leghamarabb a lehető legjobb megoldással meggyógyulj! Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia Eszter,

    a sebész nagyon magabiztosan nyilatkozott, hogy a májam is rendben van szerinte, de bele nem láthatott, valószínűleg ezek nem a felszínen lehetnek, nem tudom...
    Hogy miért most volt MR? Hát őszintén szólva nem tudom, a műtét előtt azt mondták, hogy sima CT-t szoktak csinálni az azonosításra, akkor a májamban semmit nem láttak. Most az van, hogy vagy tökéletlenek a vizsgálóeljárások, vagy kétségbeejtően gyorsan terjed a dolog. (Januárban láttak először bármit ultrahangon még az ERCP előtt a Vater papillaban, decemberben még semmit, kiderült, hogy daganat. Most az ultrahang a májamban ezt az egycentist a PET CT előtt egy héttel látta, addig nem, és erről is kiderült, hogy daganatos.) Ráadásul az van, hogy a PET CT a min. félcentis dolgokat detektálja csak (így látta az egycentist), az MR meg a min. 3 mm-eseket, az most úgy ismerte fel, hogy nem csak egy ponton van gond, hanem többön is. :(

    Hát, e pillanatban még nagyon emésztem az információt, és nem tudom hozni a szokásos optimizmust, úgy érzem, kicsúszott a kontroll a kezünkből, nem egy góc, hanem több is, meg még ha kezelnek is, annak is milyen eredményessége lesz, hát nem tudom, meg ha transzplant, az utána lévő kemót ki fogom-e bírni, ah, túl sok a ha, meg úgy érzem, rosszak az esélyek. De mivel az nem lehet, hogy elsüllyedek a szarban, ezért szépen majd összekapom magam, mert ezt másképp úgyse lehet. Szerencsére nap közben nincs idő agyalni a gyerek mellett, az sokat segít. A fájdalmak hála az Égnek szinte már megszűntek, ennek nagyon örülök, az életkedvem is kezdett visszajönni, csak ez a hír most persze padlóra vágott. Mindig azt mondom, mindegy, lesz ez jobb is. Aztán egyszer csak lesz. :)

    TE jól vagy?

    Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Láttam anyukádnál facebookon egy képet rólad és a kisfiadról, olyan édesek vagytok, tényleg nincs választásod, meg kell gyógyulnod! Nagyon szorítok!

    VálaszTörlés