2015. március 18., szerda

Egyszerûen nagyszerû hírek vannak, úgyhogy megint pötyögôt kell ragadnom!

Egyrészt kivették a nyakamba varrt kanült (még ezt is a nyakamba varrták!). Természetesen meg sem mozdulok a minimum 5 hallgatós nézôközönség hiányában, most is egy külföldi medika végezte a mûveletet (nagyon ügyesen egyébként, nem úgy, mint az a tavalyi gyakorlatos a szülészeten, aki úgy közelített a karom fele a vérvételes tûvel, hogy "jajjj, remeg a kezem!") Annyira multifunkciós vagyok, egyszer majd azt is elmondják rólam, milyen sokat tettem a magyarországi orvosképzés elôremozdításáért. Mondtam is Cs-nek, hogy miféle látogatási tilalom, hozzám minden második nap jönnek hallgatók, sôt, most már korábbi szobatársak is jöttek vissza látogatni, mikor kiszedték a kapcsaikat.

A doki elmagyarázta ma az újoncoknak, hogy a mûtétem a sebészet egyik csúcsa (itt kezdtem kihúzni magam), ettôl csak a transzplantációk a bonyolultabb mûtétek (nem bírom, hogy csak második legyek, pár év múlva visszajövök erre is).

A végére hagyom a legjobb hírt, olyan szép májfunkciós eredményeim lettek tegnap, hogy ilyenek 10 éve nem voltak!! Két érték majdnem normális! Ez azért óriási dolog, mert az altatós orvos mondta még a mûtét elôtt, hogy az is lehet, szerencsések leszünk, mert esetleg elnyom valamit a daganat, és ha ez megszûnik, az értékeim is javulni fognak. Még teljesen biztos nem lehetek a sikerben, de ez nagyon nagyon jó jel.

Ma már király napom van! Megyek is, csapok pár kört levezetésképp a folyosón, aztán rajzolok pár aránytalant! :)

4 megjegyzés:

  1. Hurrá!!!! :))))) Jaj, de jó! :) Remélem, ez most egy végeláthatatlan pozitív széria.... :)

    (Köszi az elérhetőséget, fogok írni neked!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már érzem, hogy innentôl jó lesz minden. :)

      Törlés
  2. na, jó hírek, csak így tovább! :)

    nagymamám volt így egyszer, nagyon beteg volt, levitték valami nagy előadóba ahol vagy száz medika kérdezgette, valamiféle feladat volt kitalálni a tünetek alapján mi a baja, mint a drhouseban... és nagymamám pedagógus volt, imádott szerepelni is, nagyon élvezte a szitut és ő s büszke volt, hogy előrelendíti az oktatást, tudományt :) de azért semmi jót nem jelent, ha az ember állatorvosi ló.
    engem ennyire nem dobott fel, hogy szülésnél egy rakás külföldi fiatal bámult, de akkor nem bír ezzel foglalkozni az ember... amúgy is aláíratnak egy rakás beleegyezőt mikor már fájásaim voltak, gondolom ebbe is beleegyeztem :)
    aztán a gyerekhez bejött egy doktornő, ránézett, aztán csalódottan közölte, hogy áh, nem elég sárga a gyerek, és nincs elég kiütése sem. mondom ö, izé, hála istennek, aztán elmagyarázta, hogy tankönyvet készít és fotóillusztrációhoz keresne nagyon sárga babát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk minden masodik nap pont ugy jonnek be a medikusok kiscsoportokban betegseget kitalalni, mint a nagymamadnal. Ma annyi volt a kulonbseg, hogy az egesz orajukon bent ultem, es barmily morbid is volt allatorvosi lonak lenni, erdekes volt hallgatni a dolgokat. A tobbseget a dolgoknak ugyis tudtam mar, en meg valahogy szeretem tudni a reszleteket is (bar ez lehet hulyeseg, kesobb csak idegeskedik rajtuk az ember). Szerencsere nem vagytok egy hipochonder alkat.

      Hat az a szuleses tema azert.... Oke, hogy epp minden faj, es nem ezzel vagytok elfoglalva, de megis... Nekem egyszer tukrozes elott acsorgott az ajtonal csomo hallgatok, en meg odafordultam Anyukamhoz, es vinnyogva mondtam neki, hogy "Anya mondd az orvosnak, hogy ok be jojjenek beeee!!!"

      "Nem eleg sarga a gyerek" - ja bocs, mi kerunk elnezest..

      Törlés