2015. február 6., péntek

Szenvedélyek viharában

Ma rájöttem arra, hogy ha egykilós kiszerelésben veszem a Haribo gumimacikat, akkor csak 2000 Ft/kg az ára, míg a kis kiszerelésben 2500 Ft/kg. Mit volt mit tenni, hazahoztam egy nagy zacskósat. De azt még én is tudom, hogy ez egy nagyon veszélyes üzem, csak így, egy kilónyi gumimedvével szemezni minden egyes ártatlan napomon, úgyhogy kiforraltam egy ördögi tervet. Kis zacskókba kiporcióztam 10-10 dekákat konyhamérlegen, lett 9 csinos kis zacskó (a tizedik deka az osztozkodás véráldozata lett sajnos), és meghagytam Cs anyukájának, hogy dugja el a zacsikat, és úgy vegyen elő belőle, hogy két zacskó között teljen el 3-3 nap. Azon még gondolkodom, milyen egyéb rendelkezéseket illesszünk a szabályzatba vészhelyzeti pánik és a hirtelen elhalálozás nyomán történő öröklés esetére. Épp a végére értem a porciózásnak, és tiszta lelkiismerettel ültem neki ebédelni, mikor becsengettek, és Cs nagybátyja jött. Csak beugrott most, hogy Debrecenben járt, és hozott nekem egy doboz gumicukrot. Nincs rajta, hogy milyen kiszerelés, jajmilesz, jajmilesz.

2 megjegyzés:

  1. most leírnám neked, hogy milyen összetevője van a legtöbb gumicukornak és az miből készül, ami nem túl guszta, de végülis én is elolvastam aztán ugyanúgy megeszem eztán is, pedig én nem is vagyok ekkora fan, úgyhogy talán felesleges is :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos pontosan tudom, hogy az egész egy rakás szemét, és ez sem állít meg. De ált. hullámokban tör rám a fogyasztási vágy, így reménykedem, hogy ez is le fog csengeni. :)

    VálaszTörlés