2015. február 27., péntek

Ma a viziten bedobták, hogy megpróbálnak felvenni a hétfôi mûtétesek közé, amit befosással vegyes örömmel vettem tudomásul. Amúgy igazából örülnék, ha túl lennék már rajta, semmi értelme nincs itt várni, távol a családtól. Aztán jól letörtek, mert nem osztott be a bizottság hétfôre (itt minden délután egy bizottság dönt arról, hogy másnap kit és milyen sorrendben mûtenek, HA ezt nem borítja fel beérkezô szerv). Mivel a dokim kedden szakrendel, leghamarabb csak szerdára van esélyem. :((

Ráadásul látogatási tilalom van, így aztán igazán szanatóriumi magányban tengetjük a napokat. Olyan arcok vannak itt, hú, tisztára Thomas Mann Varázshegyében érezhetem magam, transzplantosok, többszörös rákbetegek, elfuserált mûtétesek, igazi feketeöves liga. A szobatársam normál arc, ô csak egy sima epehólyag-mûtéttel van bent, ráadásul balett-táncos volt 25 évig az Operaházban, aztán a Magyar Táncmûvészeti Fôiskola tanára lett. Fel is csillant a szemem, és elmeséltem neki, hogy voltam a New York-i School of American Ballet egy próbáján anno.

A kaja igen gyér, vacsorára egy zsemle macisajttal, haggyálmá, gyorsan küldettem is be magamnak kiegtápot, nem szándékszom legalább a mûtétig a maradék 48 kilómból leadni. Hosszú még az idô szerdáig (ha...). Hjajjj, igyekszem nem letörni és nyavalyogni. 

2 megjegyzés:

  1. jó olvasni, hogy mennyi hittel és milyen pozitívan állsz a dolgokhoz, nagyon erős csaj vagy! és igaz, a saját bőrömön is érzem, hogy egy anyának nincs más választása, meggyógyul és kész!

    ez a látogatási tilalom remek dolog amúgy, mi ma jöttünk haza, 18 nap után, a család nem jött hozzám, csak a férjem max átadott a portán egy túlélőcsomagot, ehhez képest remekül elkaptam az a típusú influenzát bent... sokat ért. (pont volt nálam egy nők lapja, benne egy cikkel a börtönben szülő nőkről, át tudtam érezni :D)
    na ja és a "kaja", sok nap volt amikor nem bírtunk rájönni, hogy mit adtak. bár vicces, hogy már ez a legkisebb gondja az embernek ott...

    VálaszTörlés
  2. Mondta Cs, hogy mi történt, gondoltam Ratok, orulok, hogy minden rendben lett a vegere. Szep a kislurko, szivbol gratulalunk hozza! :)

    Nalam a panik akkor fog durvan eluralkodni, ha majd beosztanak, addig boldog tudatlansagban nyaralgatok. Nem veletlen osztanak itt mindenkinek mutet elott nyugtatot...

    VálaszTörlés