2014. szeptember 25., csütörtök

Háromnaponta kell tapaszt cserélni, éjjel megtörtént a kísérlet #2. Most örülök magamnak, mert tegnap este óta nincs rajtam tapasz, és elviselhető szinten van a jaj. E pillanatban nincs bennem fájdalomcsillapító. :)

Másik - nekem legalábbis - izgalmas fejlemény, hogy úgy néz ki, lehet mégis megműtenek. Ez a jövő héten fog kiderülni. A reumatológus úgy gondolta ugyanis, hogy egyrészt a Klinikán nem is volt nagy szakértője ennek a beavatkozásnak, másrészt annyi csigolyám tört, hogy szerinte az ottani idegsebészek csak vakargatták a fejüket, hogy de akkor most mégis melyikhez nyúljanak, és ezért mondták, hogy inkább hagyjuk a francba az egész műtétet. Na most a reumatológus véleményt kért a Kenézyben attól az idegsebésztől, aki állítólag a városban a legjobban csinálja ezt, és azt mondta, egy 25 perces műtétben korrigálná három csigolyám állapotát, azokét, amelyek a legrosszabb állapotban vannak. A többit nem piszkálná. A műtét során a három csigolyát visszaemelnék közel eredeti magasságára, és kitöltenék a beroppanást speciális cementtel. (A sok implantommal meg az új májjal olyan leszek, mint Lassard parancsnok a Nagy durranásból.) Ez állítólag az érintett csigolyáknál azonnali fájdalomcsillapítást eredményez, helyreállít valamit a gerinc görbületéből, és hosszú távon csökkenti a további beroppanások esélyét. Bizakodó vagyok, mondtam a dokinak, hogy csináljuk. Úgyis csak itt fekszem, ez talán felgyorsítaná a talpraállásomat. Short-term goal lábra állni (nagyon reménykedek, hogy ez menni fog egy hónap múlva), és emberként funkcionálni, long-term meg, hogy Karácsonyra már meg tudjam emelni a kisfiamat.

Nagyon keveset írok a bogárkánkról, pedig a vele töltött percek segítenek elviselni, hogy már három hete folyamatosan fekszem, és még a kertig se jutottam el. Arról már írtam, hogy nyugodt természetű kiffiú, jól eszik és sokat alszik. A születése óta több mint két kilót dobott magára, és 10 centit nőtt. Ez lehet sokaknak nem mond semmit arányaiban, de elmondhatom, hogy igen vaskos combjai vannak. :) Egyre babásabb a formája, már nem olyan kis újszülött, és nagyon figyelmesen szemlélget. Reggelente, jellemzően 7 körül van egy aktívabb időszaka, mikor evés után nem akar visszaaludni, hanem igényli a foglalkoztatást. Ilyenkor idehozzák mellém, játékokat nézegetünk, versikéket mondok neki, szuszogok a nyakába (mondtam már, milyen jó szagú???) és hasonlók. Most már babanyelven visszagagyarászik, és nyúl a tárgyak után. Jó nekünk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése