2014. április 27., vasárnap

Gasztroszkóp

Ma lett két éves a petreceni Ikon Étterem, ahova igen-igen szeretünk járni. Végre van egy hely a városban, ahol igazán minőségi ételeket lehet enni (nem mellesleg ebédmenüt nem többért, mint pl. amennyi egy McDonald's menü ára manapság). Ma rendeztek egy kis ünnepséget, és meghívták az Anyukám Mondta éttermet, akik egyenesen a fatüzelésű kemencéjüket tolták a főtérre Encsről, hogy isteni focacciát süssenek benne. Emellett persze az Ikon is hozta a formáját, és remek debreceni párossal, gulyás hot-doggal és hasonló nyalánkságokkal várták a teraszhangulatra éhező városi patkányságot. Én pl. 3,5 focaccia, egy desszert és 4 jegestea után távoztam elégedett mosollyal az arcomon. Bárcsak lenne ilyen máskor is!

Étterem témához kapcsolódik, hogy már régóta szeretném reklámozni itt a budai Vörös Homár Halkereskedés és Gasztrobárt, amit leginkább egy jóféle kis gyorskajáldához vagy a talponálló extrákkal csoportba sorolnék. Ha arra jártok, mindenképp menjetek el!! A környezete, a Hegyvidék Központ nagyon igényes, kiváló boltok vannak ott (többek között a MészárSteak nevű szomszédos hentesnél szoktunk venni hamburgerhúst, ha arra járunk). A Homár baromi jó hely, friss halkínálat, elsősorban nem folyami halakkal, hanem tengeri herkentyűkkel. Cs valahonnan kiolvasta, hogy az övékét szavazták meg nemrégiben a város legjobb fish & chipsének, úgyhogy a múltkor úgy intéztük, hogy véletlen épp arra járjunk ebédidőben. A végén egyikünk se fish & chipset rendelt, Cs lazacburgert evett, én meg egy garnélás spagettit fokhagymás-chilis szószban. Mondjuk igaz, hogy először citromos-fehérboros mártásos kagylós spagettit kértem, és mondták, hogy nincs, garnélás jó lesz-e, mondom naná... csak azt felejtették el hozzátenni, hogy a szósz az teljesen más és vadul chilis lesz. De a kaja aaaaaaannyira jó volt, hogy ha ettetek már úgy, hogy a kaja szerteszétégette a szátokat, mégis teli vigyorral lapátoltatok, akkor értitek, mire gondolok. Szóval próbáljátok ki!

Ugyanezt a kaját kevesebb chilivel reprodukáltam is itthon, és azóta az egyik nagy kedvencünk lett. A miénk kb. így nézett ki:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése