2013. május 30., csütörtök

Kb. három hete rettentően rosszak az eredményeim, és hiába szedek folyamatosan rendkívül nagy adagban gyógyszert, egyszerűen nem javul a helyzet. Úgy tűnik, hogy fellángolt a májbetegségem, és nem akar javulni és reagálni semmire sem. Ebből annyit érzek, hogy rettentően fáradékony vagyok, és hogy kb. 1,5 hónapig iszonyatosan viszketett a bőröm. Ez egy reakció arra, hogy nem tud tisztulni a májam. A kétségbeejtő dolog, hogy a gyógyszerek nem hatnak, és ilyen esetekben félő lehet az, hogy a máj megfelelő tisztulás híján elmérgeződik, sárgaságot kapok, stb. Az orvos emiatt nem mert elengedni Amerikába. Nem hiába tette, mert azóta sem sikerült javulást elérnünk. Azt mondta, és ez volt az, ami igazán paffra vágott, hogy a betegségem, úgy tűnik, egy új stádiumba lépett, mikor nem reagál már úgy a gyógyszerekre. Ha ezen az állapoton nem tudunk javítani, akkor komolyabb lépésekre lesz szükség. Mikor megkérdeztem tőle, hogy mikre, akkor mondta, hogy lehetséges - bár hangsúlyozta, hogy ne szaladjunk nagyon előre -, hogy el kell kezdenem a szűrővizsgálatokat egy lehetséges jövőbeli májtranszplantáció előkészítéseként. Persze ez nem úgy megy, hogy kivizsgálnak, és aztán már tolnak is a műtőbe. Átlagosan Magyarországon kb. 1-1,5 év a kivárás egy új májra.

Tudom, hogy korábban már beszéltünk vele erről, és tudtam, hogy ez a jövőben valamikor be fog következni, de ennyire sosem került a dolog testközelbe. Eléggé összeomlottam. Pár napig csak bámultuk egymást otthon letaglózva, hogy most mi lesz a terveinkkel... Ennek hatására úgy döntöttem, hogy kicsit megreformálom az életem: megpróbálom az orvos unszolására a paleolit diétát, többet meditálok és imádkozom, és próbálok többet sportolni is. Hátha segít.

Most azóta folyton járok vizsgálatokra, pénteken voltam CT-n, de az nem mutatott semmi olyat, hogy mondjuk lenne egy pont, ahol nem tud ürülni az epe, és emiatt lenne magas az érték. A doki elküldött Pestre egy speciális ultrahangra, ami gondolom kimutatná, ha lenne valami elváltozás (feltételezem, daganatos elváltozást szeretne kizárni, bár nem mondta). Amúgy azt mondta, hogy elképzelhető, hogy ez majd magától szépen lenyugszik, és nem lesz baj, de most nagyon aktív és akut a helyzet. Szóval emiatt ki szeretne zárni minden eshetőséget. Június 12-én megyek.

Nem akarok mártírt csinálni magamból, meg egy darabig nem is terveztem, hogy ezt megosztom. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ennyien kérdeztétek, hogy hogy vagyok, miért nem utaztam. Kicsit nehéz mindenkinek az elejéről elmondani a dolgot, mert ez egy ideig újra és újra csak visszarántott a letargiába, amiből annyira szeretnék kikecmeregni. Úgyhogy inkább ide, egybe. Majd lesz ez jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése